Böcker

Idag har jag ringt till MVC och jag fick en tid på onsdag. Vad spännande! Men det var bara en hälsokontroll av något slag. Jag längtar tills man får se bebisen för första gången!

Jag var ner till stan en sväng också för att ha något att göra. Jag fick med mej två böcker hem.

 

Stora boken om virkning är superbra! Där finns jättebra beskrivningar om allt från de enklaste grunderna till det riktigt komplicerade. Och det finns också massor av mönster. Det jag tyckte var bäst var att det står hur man virkar efter diagram. Det har jag ingen aning om hur man gör, men jag skulle väldigt gärna vilja kunna det.

Gravid är en fyll-i-bok. Nästan som Mitt första år, fast för de allra första 9 månaderna. Man får skriva i hur man mår vecka för vecka, vad som händer med kroppen, olika tankar man har och sånnt. Det är bra, eftersom det är så mycket som far runt i huvudet så kommer jag aldrig komma ihåg senare hur det känns just nu.

 

Nu ska jag gå och göra lite kycklinggryta, så det är klart när Thomas kommer hem :)

Puss och kram, vi ses på stan!


Bäjbie <3<3

Jag skrev igår att min dag hade börjat hur bra som helst, trots att det var fredag den trettonde. Jag ville inte skriva då, varför det var så bra, men nu när jag har berättat det för familjen så skriver jag här också. Jag och Thomas ska få en bebis!! Just nu är allt så nytt och det känns väldigt overkligt, men det är också såååå roligt! Jag är superglad :D

Jag var en sväng till stan igår och av en "slump" "råkade" jag hamna på barnavdelningen på HM. Det är för tidigt ännu att börja köpa bebiskläder, mycket kan ju hända... Men jag kunde bara inte låta bli, så det blev två par otroligt söta strumpor.

 

Och direkt när jag fick det där pluset på stickan (efter att chocken lagt sej), så började det klia i fingrarna efter att virka bebiskläder och nallar och filtar, och allt annat som kan virkas till en bebis. Men lika där, det är för tidigt än. Men självklart var jag ju tvungen att göra NÅGOT i alla fall, så det blev en mössa :D

 

 

Mössan är virkad, men ser nästan stickad ut. Jag tycker den är så otroligt söt! Mönstret hittade jag här, där det också finns massa andra supersöta bebiskläder och många av dom kommer hamna i bebisens byrålåda.


(o)tursdag

Idag är det fredag den trettonde! Göm er! Gå inte ut! Gå inte ens upp ur sängen! Något hemskt kan hända! ....eller?? Dagen blir väl vad man gör den till, tycker jag. Men varför är just fredag trettonde en otursdag? Vi googlar!

Fredag den 13de, som inträffar en till tre gånger varje år, är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes och dog på långfredagen. En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordenmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan lurade blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds med en mistelpil.

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter. Källa: Wikipedia


Jaha, så är det alltså. Inga väldigt bra argument till att vara rädd för dagen, tycker jag. Bara fjanterier!:P Min dag har i alla fall börjat hur bra som helst!


Mobilfodral

Idag har jag virkat mobilfodral. Ett perfekt restgarnprojekt, och dom kan se ut nästan hur man vill, variationen är oändlig! Jag har jättemycket idéer, men än så länge har jag gjort två. Dom ser ut såhär:


Annars har jag inte gjort så mycket den här veckan. Det är ju en så extremt tråkig årstid. Jag har ingen som helst lust att gå ut, så det blir bara att jag sitter inne och virkar och trampar på cosstrainern. Gud, vad jag längtar till sommaren!!! Men om typ 15 veckor är det snart maj. Och 15 veckor går ju jättefort. Eller ja... typ, inte! Men det känns i alla fall skönt att veta att vi har våren och sommaren framför oss :)
Nu ska jag sätta mej och drömma om sol och värme och sommarkläder ett tag. Ha det kanonbra!


kruka

Jag slänger in en bild på ett krukfodral (...eller vad ska man kalla det??) jag virkat av tygremsor. Jag vill ju inte att blomman ska frysa nu på vintern.

Det är jätteenkelt att virka!
Slut 6 fm till en ring med en sm. Gör sedan en ökning i varje m på varje varv tills botten är lika stor som botten på krukan. Det blir ganska "håligt" när man ökar i varje m, men det gör inget eftersom botten ändå inte syns. När du har önskad storlek fortsätter du virka runt, runt utan ökning tills du har fått samma höjd som din kruka. Min kruka var lite bredare upptill än nedtill, så jag stoppade helt enkelt i krukan i fodralet med jämna mellanrum för att se när när jag behövde göra lite ökningar. Det är också väldigt tacksamt att virka med tygremsor, för det går så fort!
Piece of cake!

en sjal

Idag blev min svarta sjal klar. Mönstret kommer från boken Garn Garn Garn.
Så här blev den:Thomas fick hålla upp den, så den syns bra.
Den funkar också aldeles utmärkt som halsduk, även om den är lite stor.


Hittills har 2012 vart ett bra år. Jag har börjat träna på min nya crosstrainer, och jag virkar på som vanligt.
Idag har jag som sagt gjort klart sjalen, medans Thomas var iväg och pimplade. Sen åkte vi och köpte tacos som vi mumsade i oss. Nu har vi precis kollat på Jägarna 2. Riktigt bra film, tycker jag. Bättre än jag trodde den skulle vara. Se den, vettja!

RSS 2.0